Vær forsiktig når du betaler her

Tenk deg om før du drar kortet i en betalingsautomat som ikke godtar chip.

I butikker der chiphullet er teipet igjen, bør du tenke deg godt om før du drar kortet. Magnetstrien har vært offer for svært mange svindelangrep den siste tiden. Velger du likevel å dra kortet, bør du sjekke kontoen din nøye i etterkant. Foto: DinSide
I butikker der chiphullet er teipet igjen, bør du tenke deg godt om før du drar kortet. Magnetstrien har vært offer for svært mange svindelangrep den siste tiden. Velger du likevel å dra kortet, bør du sjekke kontoen din nøye i etterkant. Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Magnetstripen på bankkortene er svært sårbare, og ser ut til å være en enkel kilde for frekke svindlere for informasjon som gjør det mulig å tappe kontiene til uvitende forbrukere.

Denne uken kunne Fædrelandsvennen fortelle om Sandra Oudalstøl Trondsen (28), som fikk kortet sitt kopiert, etter å ha betalt for en sekk til datteren i en lokal leketøysbutikk. Kortautomaten leste Trondsens magnetstripe, og ikke lenge etter ble kortet hennes tømt for rundt 6500 kroner i Hong Kong.

Dette er dessverre bare ett av mange eksempler på kortsvindel den siste tiden. Bare i fjor ble nordmenn svindlet for godt over 200 millioner kroner, viser tall fra Finansnæringens hovedorganisasjon (FNH).

SE LISTA: Her slår svindlerne til i sommer

Bruk chip

Det er to viktige forholdsregler du bør ta, for å unngå å oppleve det samme som tobarnsmoren fra Kristiansand. Først bør huske å alltid legge hånden din over tastaturet når du trykker inn pinkoden din. Uten pinkoden, er det vanskeligere for svindlerne å bruke informasjonen de har kopiert fra kortet ditt.

Men kanskje det viktigste er å sørge for å bruke chipen i stedet for magnetstripen. Chipen skal etter hvert erstatte magnetstripen på kortet, fordi den er mye tryggere i bruk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer