- Vær obs

Flere kommuner har begynt å inkludere svindel-advarsler i stillingsannonsene som lyses ut på Finn.

PASS PÅ: Kommunene ber aldri noen oppgi BankID i søknadsprosessen. Foto: Gorm Kallestad / NTB

PASS PÅ: Kommunene ber aldri noen oppgi BankID i søknadsprosessen. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Vis mer
Publisert

Den siste tida har det dukket opp en rekke svindelforsøk der mottakerne ofte oppfordres til å logge inn og legge inn personlig informasjon. Tidligere i år opplyste DNB at de hadde en økning på 66 prosent når det kommer til svindelsaker.

Nå har flere kommuner begynt å ha svindel-advarsler i stillingsannonsene som lyses ut.

DinSide har kontaktet Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune og Øvre Eiker kommune for å høre om de kjenner til at noen har blitt svindlet via stillingsannonsene deres.

Foto: Skjermdump
Foto: Skjermdump Vis mer

- Få tilfeller

Anita Kjensli i Øvre Eiker kommune forklarer at de ikke har fått tilbakemelding om at noen er svindlet, og at de har lagt inn setningene etter råd fra politiet.

- Vi kjenner ikke til at noen er forsøkt svindlet på denne måten, forteller Kjetil Bjørnsrud, kommunikasjonsdirektør i Plan- og bygningsetaten.

Han fortsetter:

- Det er et enkelt tips for de som søker jobb hos oss om å være obs. Oslo kommune vil aldri be om at noen oppgir BankID i søknadsprosessene våre.

Kommunikasjonsrådgiver i Finn, Linda Glomlien, informerer om at det sjelden oppstår svindel som følge av stillingsannonsene.

- Vi ser svindel på Finn jobb svært sjelden. Det er sett tilegning av BankID i svindel på stillingsannonser, men det er så langt tilbake som muligens 2018/2019, forteller hun til DinSide.

SVINDEL: Det florerer av svindelforsøk om dagen. Vi gir deg oversikt over de mest vanlige. Foto: Shutterstock/NTB: Klipp: Tobias Fjeldvang. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB Vis mer

Flere gjør det samme

Oslo kommune er ikke de eneste med denne praksisen.

«Nesodden kommune vil aldri be om innlogging med Bank-ID til søkerportalen WebCruiter, dette for å redusere risikoen for dataangrep (phishing).»

Foto: Skjermdump
Foto: Skjermdump Vis mer

Øvre Eiker kommune kommer med følgende informasjon i sine stillingsannonser:

«NB! Øvre Eiker kommune ber aldri om din BankID-informasjon i søknadsprosessen. Blir du bedt om dette, kan det være forsøk på svindel,» står det i Øvre Eiker kommunes stillingsannonser på Finn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer