Vær på vakt mot telefonsalg

Hør hvordan du blir lurt!

Publisert
Sist oppdatert

Har du blitt oppringt av en telefonselger som den heldige vinneren av et par boksershorts, omega 3 eller som mottaker av en gave - helt uten forpliktelser? Gaven kan vise seg å bli dyr, og nå har Forbrukerombudet beviset på lydbånd!

Som regel er en gratis gave helt uten forpliktelser for godt til å være sant.

- Det er svært sjelden at selgere gir bort produkter uten forpliktelser, og mest sannsynlig har du blitt abonnent på et produkt - uten at du nødvendigvis blir opplyst om dette. Dermed kan gaven fort vise seg å koste mer enn den smaker, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

Les også: Disse prøver å lure deg. Kast dette brevet!

Hør det lovstridige opptaket

Forbrukerombudet erfarer at denne fremgangsmåten er hyppig brukt fra telefonselgernes side. Vi har sett og hørt flere eksempler på hvordan en telefonselger absolutt ikke skal gå frem.

I DinSide har vi testet hvordan det er å sitte på den andre siden av telefonen: Utskjelt som telefonintervjuer

Forbrukerombudet viser til et lydopptak der du kan høre hvordan en telefonselger får en forbruker til å takke ja til et produkt uten forpliktelser, mens det hele i ettertid viser seg å dreie seg om en abonnementstjeneste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer