Vakrest når det gjelder

Glem klær, sminke og parfyme- det som virkelig får en kvinne til å føle seg mer sexy og attraktiv er eggløsningen.

Publisert
Sist oppdatert

Kvinner føler seg bedre, ser bedre ut og føler seg mer motivert for å være seksuelt aktive, forteller psykolog Matthew Davis ved universitetet i Austin, USA. Han og hans kolleger har gjort en undersøkelse på 27 single kvinner til å føre dagbok gjennom menstruasjonssyklusen. Kvinnene målte kroppsstørrelse og vekt og skrev ned når de hadde hodepine, var kvalme, når de følte seg mest attraktive og når de hadde mest sexlyst.

Forskeren fant da ut at når kvinnene hadde eggløsning var de slankere rundt livet, færre symptomer på hodepine, sterkere sexlyst og følte seg mer attraktive.

Matthew Davis mener at dette viser at kvinner fra naturens side viser når de har eggløsning og dermed at de kan bli befruktet. De søker seksualitet, tiltrekker seg mer attraktive partnere og gjør seg bemerket når det virkelig gjelder, sier Davis til tidsskriftet New Scientist hvor undersøkelsen er publisert.

Tidligere studier har vist at kvinner som har eggløsning har mer symmetriske bryster, økt sexlyst og bruker mindre klær i denne perioden. En annen studie viser at menn kan lukte fruktbarhet hos kvinner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer