Vaksine for kokainavhengige

Forskere i USA jobber nå med en vaksine de håper skal bli den første medisinen som kan hjelpe kokainavhengige.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Immunsystemet vårt er ikke i stand til å gjenkjenne kokain og annen narkotika fordi molekylene er så små. Dermed kan ikke antistoffer gå til angrep.

Men denne vaksinen stimulerer kroppens immunforsvar til å gå til angrep når narkotikumet inntas, og vil kunne bli en god behandling for kokainavhengige. Det håper i alle fall forskerne som står bak de nye kliniske forsøkene ved Baylor College of Medicine i Houston.

- For personer som ønsker å slutte å bruke narkotikumet, kan vaksinen være veldig nyttig, sier Dr. Tom Kosten, professor i psykiatri, ifølge Associated Press (AP).

Les også: Mer avhengig av sukker enn kokain

Får ikke tilbakefallForskerparet Dr. Tom Kosten og Therese Kosten sier at de fleste kokainbrukere som ønsker å slutte, gir opp på et tidspunkt og får tilbakefall. Men hos personer hvor vaksinen er effektiv, vil kokainet ikke gi den samme rusen, og de vil miste interessen for det.

Paret har nå søkt det amerikanske matvare- og legemiddeltilsynet, U.S. Food and Drug Administration, om tillatelse til å utføre en større studie på kokainvaksinen i løpet av våren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer