Vaksine mot katte-allergi

Er du allergisk mot Pus eller Passop? En ny behandling kan få allergiene til å forsvinne.

Publisert
Sist oppdatert

Allergi mot dyrehår er et problem for mange.

Men om amerikanske forskere har rett, trenger du snart ikke bekymre deg mer om kløende øyne og rennende nese. En ny blanding av et protein og et allergen kan nemlig være løsningen på dine problemer.

Hemmer responsenForskerne ved University of California i Los Angeles har oppdaget hvordan en del av et enkelt protein kan hemme den allergiske reaksjonen i kroppen.

IgE er et protein som produseres av immunforsvaret og gir en allergisk reaksjon når det oppdager et allergen, for eksempel fra et kattehår. Resultatet er problemer som rennende nese, kløe og irriterte øyne.

Løsningen ligger i det snille proteinet IgG. Når en del av denne proteinet spleises med et allergen og presenteres for IgE-sensorene i kroppen, blir reaksjonen en helt annen.

Kombinasjonen gjør at kroppen aksepterer allergenet og unngår en allergisk reaksjon. På denne måten lærer også kroppen å gjenkjenne allergenene og unngå reaksjon når andre kattehår kommer seilende gjennom nesen.

Alle slags allergierTester på mus viser at metoden ser ut til å ha en god effekt mot allergiske reaksjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer