Valentinstips i siste liten

Sent ute? Fortvil ikke. Her er syv tips til romantiske gaver i alle prisklasser.

Publisert
Sist oppdatert

Gave med mening

Gi en Ingrid Olava-sang til en du er glad i. Faksimile fra Gavermedmening.no
Gi en Ingrid Olava-sang til en du er glad i. Faksimile fra Gavermedmening.no Vis mer


I anledning Valentinsdagen passer det kanskje ikke så godt å gi bort et esel, en geit - eller en hønseflokk. Men hva med å sende din kjære en romantisk sang?

Flyktningehjelpens Valentin-kampanje går til å bygge flyktningleir i Daadab, Kenya. Her kan du kjøpe små ting som dekorerte lyspærer eller "lovebugs" i stål og glass, laget i Afrika.

Men hvorfor ikke heller la Ingrid Olava synge ut din kjærlighet? Du kan nemlig sende en musikalsk kjærlighetshilsen elektronisk fra Flyktninghjelpens nettside.

Pris: 100 kroner på Gaver med mening.

En gave som øker i verdi

De smarte velger edle metaller og steiner når de kjøper smykker. Foto: Colourbox.no Foto: Colourbox.no
De smarte velger edle metaller og steiner når de kjøper smykker. Foto: Colourbox.no Foto: Colourbox.no Vis mer


En ting er å gi en gave som gleder, men hva med en gave som også øker i verdi?

Golddiggerne, for eksempel, er langt smartere enn sitt rykte. Bling på fingeren er ikke bare pynt, er det ekte bling, er det en gave som varer, attpåtil kan det vise seg å være en god investering. Og om diamanter ikke varer evig, jo så varer de i alle fall mye lenger enn en FlatTV.

Kunst kan være en annen gave som øker i verdi. Eller hva med noe så prosaisk som å starte privat pensjonssparing? Å investere i din kjæres fremtid, hva kan vel være mer romantisk enn det?

Les også: 10 gaver som øker i verdi

Det lille under

Undertøy er populært både å gi og å få. Her fra svenske Abecita. Foto: Produsenten
Undertøy er populært både å gi og å få. Her fra svenske Abecita. Foto: Produsenten Vis mer
Moods Stitch-your-own-undertøy kommer med nål og tråd, slik at du kan brodere, enten på det oppmerkete motivet, eller ditt eget motiv. Foto: Moods of Norway
Moods Stitch-your-own-undertøy kommer med nål og tråd, slik at du kan brodere, enten på det oppmerkete motivet, eller ditt eget motiv. Foto: Moods of Norway Vis mer
Undertøy er en slager, både til og for ham og henne - og her er det uendelig mye å velge mellom, i absolutt alle prisklasser.

DinSide liker Moods of Norway-undertøyet, som kommer med broderiutstyr, slik at du kan sette ditt personlige preg på det. Moods of Norway åpner en egen butikk i Akersgata i Oslo denne uken, men dessverre er det akkurat litt for sent til at du rekker Valentines. I mellomtiden kan du jo prøve nettbutikken.

Pris: 299 for bokser eller truse på MoodsofNorway.com

Råd til de sjenerte

Det er imidlertid flere, kanskje særlig menn, som synes det kan være litt skummelt å kjøpe undertøy til kjæresten sin. Ikke la dette være en hindring!

Ansatte i den kjente undertøysbutikken Agent Provocateur, samt eier og gründer Joseph Corre, har laget en rekke tips til menn som skal kjøpe undertøy til sin kjære:

 • Vær forberedt, og kjenn din partners undertøysstørrelser. Du kan enten spørre - eller sjekke diskret.
 • Kjøp noe du vil se henne i - som hun også vil like
 • Fargerikt undertøy er en god gave, fordi hun ikke nødvendigvis vil kjøpe dette selv
 • Slapp av og nyt opplevelsen!
Resten av tipsene kan du lese her.

Siste-liten-gaven

Faitraderoser fra Mester Grønn. En gave som gleder flere enn din kjære. Foto: Mestergronn.no
Faitraderoser fra Mester Grønn. En gave som gleder flere enn din kjære. Foto: Mestergronn.no Vis mer


Har du glemt en liten oppmerksomhet i anledning dagen, og møtt en kald skulder i dag morges? Eller kanskje du ikke hadde tenkt å markere dagen, fordi du, som mange andre, synes det er nok kommersielle dager i Norge, om ikke vi skal importere de amerikanske, men nå har du ombestemt deg?

Vi vet det er en klisjé, men si det med blomster. Som blir levert din kjære på arbeidet. Det pleier å være en slager.

Mester Grønn har en bukett med 20 langstilkede røde roser til 360 kroner inkludert standard frakt, 430 med hastefrakt. Det går også an å velge fairtrade-roser, 40 kroner billigere enn de andre rosene.

Er de sprengt? Prøv for eksempel Interflora, som også lar deg bestille på nett.

Til den single

Valentinstips i siste liten


Ikke alle er så heldige at de har noen å feire Valentines med. Men det betyr ikke at de ikke fortjener en oppmerksomhet. Og i anledning alle hjerters dag, få ting er vel bedre enn litt hjelp på kjærlighetsfronten?

Roxie Heart-stealer fra Voodolls er ekspert på å fange hjerter. Den lille voodoodukken skal være særdeles kreativ, og dersom en stikker henne med en nål og gjentar to magiske ord tre ganger, ja da kan det hende din venninne slipper å feire neste Valentines alene.

Pris: 99 kroner på Voodolls.no.

Alternativt kan du i stedet opprette en anonymisert profil på et datingnettsted for vennen din. Dette er til og med gratis.

Du kan for eksempel prøve:

 • Match.com
 • Finnenvenn.no
 • Budsjettsprengeren

  En iPod Shuffle dekket av diamanter... eller kanskje ikke? Foto: Claus Skålevik Christensen
  En iPod Shuffle dekket av diamanter... eller kanskje ikke? Foto: Claus Skålevik Christensen

  Vis mer


  Har du lyst, har du lov - men det er ikke sikkert at du bør... Men uansett om du ikke har noen hundre tusen, eller millioner, slengende - det er lov å drømme.

  Hva med, for eksempel, verdens dyreste iPod? For rundt 250.000 kroner får du en iPod Shuffle, dekket av 430 diamanter og 18 karat gull. Det er Gullsmed Heyerdahl i Oslo som står bak den dyre dingsen, og målet har vært å forene smykkekunst med ny teknologi.

  Møblene du ikke har råd til

  Se også: Har du råd til disse gavene?

  Synes du dette blir for heftig? Vårt siste tips er helt gratis.

  Gå en tur, og legg igjen mobilen hjemme. Foto: Colourbox.com
  Gå en tur, og legg igjen mobilen hjemme. Foto: Colourbox.com Vis mer


  Gratis gleder

  Det aller beste i livet, er imidlertid gratis.

  Vårt siste (og vårt beste, synes vi selv) tips er at du setter av tid. Lag en hyggelig middag. Gå en tur. Eller slapp av i sofaen.

  Hva dere gjør er ikke så farlig - men (og her kommer det viktige): Skru av resten av verden. Trekk ut kontakten til TV-en. Skru av mobilen. Og vis din kjære at akkurat nå er det dere to som gjelder.

  Happy Valentines!

  PS: Delta i DinSide Boligs Valentinkonkurranse - dekk et romantisk bord og vinn nytt spisebord og stoler fra Christiania GlasMagasin.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer