Valeriana mot søvnløshet

Naturlegemiddelet Valeriana ble viet stor oppmersomhet på det nordiske søvn-seminaret i København.

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

Seminaret ble holdt av Scandinavian Sleep Research Society og samlet ledende forskere innen søvn fra de nordiske landene.

AnerkjennelseValerina har fått anerkjennelse fra flere eksperter på søvn som regner naturlegemiddelet for å være egnet til å behandle søvnproblemer. At et naturlegemiddel tas opp på et medisinsk seminar vitner om en anerkjennelse av egenskapene i Valeriana, sier Birgitta Paulsson som er medisinsk sjef ved Cederroth i Sverige.

-Problemet for mange er utmattelse mer enn utbrenthet. For mange handler det om å ikke kunne slappe av tilstrekkelig for å falle i søvn, fortalte professor Torbjørn Åkerstedt i sitt innlegg. Han fikk støtte av Jerker Hetta ved Huddinge universitetssykehus: -Også små søvnproblemer må taes på alvor før de utvikler seg til et alvorlig problem, mener han.

En allsidig planteValeriana har vært kjent i folkemedisinen i flere hundre år. Effekten av roten til denne planten er lindrende mot lett uro og søvnproblemer. Planten har en karakteristisk lukt som er kjent for å tiltrekke seg katter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer