Valg av spareform til barna?

Publisert
Sist oppdatert

Hei! Har tenkt å opprette konto for barna, vil f.eks.sette inn barnetrygd og bursdagspenger.

Kontoen skal ikke "brukes", pengene skal spares og barnet skal få dem når det blir ca.18-20 år eller ved behov. Så nå lurer jeg på hva som er lurt å gjøre, opprette kontoen i barnets eller foreldrenes navn?

Dersom man oppretter en konto i barnets navn vil han ha formue når han engang skal begynne å studere. Ødelegger det muligheten til lån eller stipend?

Dersom kontoen opprettes i foreldrenes navn vil det da være slik at det må betales arveavgift av pengene som foreldrene senere gir barnet fra denne kontoen?

Håper på svar, på forhånd takk!

Mvh

XXX

Dr. Krone:

Hei.

Barns formue og inntekt skal uansett skattlegges sammen med foreldrene frem til barnet er 16 år. I denne perioden er det derfor ingen vesentlige forskjeller.

Å spare i barnets navn

Når sparebeløpet overstiger et visst beløp (tror det er 70/75.000 kroner) vil overformynderiet kobles inn, og kan legge seg opp i hvordan pengene skal forvaltes. Mange synes det er en ulempe - da pengene vil føles "låst".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer