Valuta for feriepengene

Her får du mest mulig feriemoro for minst mulig penger i sommer.

Publisert
Sist oppdatert

Nå er det på tide å planlegge valutasommeren!

Sagt på enklest mulig måte: Feriereisen blir billigere når kronen er sterk - og dyrere når kronen er svak.

Gunstige ferieland

Fordi den norske kronen for tiden er relativt sterk, vil det stort sett være økonomisk gunstig for oss nordmenn å feriere i de fleste land. Enkelte destinasjoner peker seg likevel ut som spesielt lønnsomme for den kommende ferien.

Ikke overraskende er det i USA og i Storbritannia vi vil kunne få mest igjen for feriepengene våre, både nå og til sommeren. Etter all sannsynlighet vil den amerikanske dollaren og det britiske pundet nemlig fortsette å holde en lav kurs i flere måneder fremover.

Sparte 11.000 på dollarshopping

- Med tanke på feriereiser, får du absolutt mest igjen for amerikanske dollar akkurat nå. Derfor er det økonomisk gunstig å legge ferien til USA eller andre land som benytter den amerikanske dollaren. En tur til for eksempel London, vil heller ikke være dumt, for det britiske pundet er også lavt, forteller banksjef i DnB NOR Markets, Unni Heesch.

Kursene på henholdsvis USD (US Dollars) og GBP (Great Britain Pund) er nå 5,07 og 9,10 (6. mai).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer