Valutalån: Lån svenske kroner til 6,8 prosent!

Mens det billigste boliglånet i norske kroner DinSide kunne oppspore fredag var på 8,9 prosent, låner DnB Direkte ut svenske kroner til 6,8 prosent rente.

Publisert

DinSide ringte fredag 4. september noen banker i Oslo for å høre hvilke betingelser de ville gi oss på lån i utenlandsk valuta.

Rolf Bruse i Handelsbanken, som antakelig har flust av svenske kroner å låne ut, var negativ: - Det kan nok hende vi kan gi slike lån, men det er ikke noe tilbud vi går ut med, sier Bruse. - Det er idag en forlokkende renteforskjell, men den avspeiler jo risikoen for at den svenske kronen skal stige ytterligere i verdi i forhold til den norske.

- Det er svært vanskelig å kommunisere slike forbehold til kundene. Det er for stor fare for at kundene inngår kontrakter der de ikke er klar over risikoen. Derfor gir vi egentlig ikke slike lån med sikkerhet i norsk eiendom, avslutter Bruse.

Credit Agricole Indosuez

Credit Agricole Indosuez er ikke akkurat noen pølsekiosk, men å gi boliglån i f.eks. franske franc til norske privatpersoner, tar de ikke sjansen på.

Vi kommer ikke engang forbi det første hindret: damen som tar telefonen på Oslo-kontoret forteller meg bestemt at hun har blitt instruert av sinde sjefer om at banken for tiden ikke gir slike lån. Kanskje siden, men ikke nå. Farvel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer