Vanlig taktikk for reisesvindel på nett

Pass på så du ikke går i de vanligste fellene. Det er bedre å ta det litt med ro enn å bli rundlurt. Ikke bare er det dyrt, det kan fort bli pinlig også.

Publisert

Vær skeptiskPass på hvis du ser en webside, en webannonse, eller mottar en e-post som tilbyr deg en gratis, eller svært billig reise. Spesielt bør du passe på hvis prisen virker latterlig lav, eller turen er en gevinst i et slags lotteri.

Gi aldri ut ditt kredittkortnummer, og send aldri penger på forskudd før du har fått et ordentlig skriftlig tilbud. Når du får tilbudet må du også passe på at du har fått med alle utgiftene og vilkårene, og du bør også kontrollere om opplysningene stemmer.

Husk: Å se tilbudet på en webside er aldri like bra som å ha et skriftlig tilbud. Grunnen til det er at websiden kan endres ved noen enkle tastetrykk, og dermed vil du ikke ha noen beviser for hvordan tilbudet egentlig var, når du først fikk det.

Ikke la deg presse til å slå til nå!Ved de fleste engangstilbud bør det ringe en bjelle. Husk: Et godt tilbud i dag, vil som regel også være et godt tilbud i morgen. Tenk deg om!

Si nei hvis du får en periode på mange måneder å reise påNår du endelig bestemmer deg for å reise har firmaet ofte avgått ved døden. Mange "lurefirmaer" bruker bevist rene utsettelsestaktikker slik at du ikke får mulighet til å reise før tilbudet har utløpt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.