Vanngebyr: 44.000 kroner

I Frogn kommune i Akershus må folk betale hele 43.859 kroner for å få vann i huset. I Nes kommune, lenger nord i fylket, er gebyret kun 6.754 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Tilknytningsgebyret er kun for å bli koblet til de kommunale vannledningene. Selve vannavgiften kommer i tillegg.

Kostbart nær Oslo

I Drøbak er man sparsomme med kommentarer til gebyret. Ragnhild Hansen i kommunalteknisk enhet i Frogn kommune sier dette:

- Gebyret skal blant annet dekke kostnadene med å legge vannledningsnettet. Dyrt? Det får andre vurdere, sier Hansen.

Kommunene rundt de største byene er ifølge Statistisk sentralbyrå mest gebyrkåte i landet. Rundt Oslo gjelder det Frogn, Nesodden, Vestby, Ås og Skedsmo - som alle tar over 20.000 kroner for vanntilknytning.

Unntakene er kommunene Nes med 6.754 kroner, Ullensaker med 7.920 kroner, Eidsvoll med 8.083 kroner og Bærum med 8.640 kroner.

Ulikt ved Trondheim

Også nær Trondheim er forskjellene store. I Melhus er gebyret bare 4.500 kroner for å få vann i huset. I Oppdal kommune, et par mil unna, må folk betale inntil 38.990 kroner.

- For boliger under 200 m2 er gebyret bare 3.300 kroner. Gebyret på 38.990 kroner gjelder kun boliger over 200 kvadratmeter, og særlig boliger på tomter der eierne tidligere ikke har betalt ett øre for vei, vann og avløp, sier Kåre Horvli, avdelingsingeniør i Oppdal kommune.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer