Vannvogna best for ammende

Ammende mødre som drikker alkohol produserer mindre melk, viser en amerikansk studie.

Publisert
Sist oppdatert

Forskerne fra Monell Chemical Senses Centre i Pennsylvania undersøkte effekten av å drikke to glass vin på 17 kvinner, og fant ut at mindre melk ble produsert de dagene vinen ble inntatt.

Rapporten, som er publisert i tidsskriftet Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, viser at å drikke alkohol forstyrrer utskillelsen av to nøkkelhormoner - oxytocin og prolactin - som er ansvarlige for melkeproduksjonen.

Forfatter Julie Mennella sier resultatene motbeviser myten om at alkohol er bra for melkeproduksjonen.

- Denne informasjonen er viktig for kvinner. Hvis en mor drikker alkohol kun for å forbedre kvaliteten eller mengden på melken er det viktig at hun får vite at det ikke finnes bevis for påstanden.

- Siden melk er et kritisk næringsstoff for babyer er det viktig at mødre holder seg så sunne å friske som mulig i ammeperioden.

I studien fikk kvinnene, som alle hadde babyer på mellom to og fire måneder, appelsinjus med litt alkohol en dag og kun appelsinjus de andre dagene.

Da de drakk alkohol fant nivået av hormonet oxytocin i snitt med 78 prosent, mens prolactin-nivået steg med 336 prosent, noe som førte til at det tok lengre tid før mødrene å produsere melk og å amme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer