Vanskelig å finne fraktkostnadene

Fraktkostnadene er et viktig element ved all netthandel. Flere nettbutikker har imidlertid gjort det vanskelig for deg å finne fraktkostnadene.

Hos fem av de 19 nettbutikkene vi har besøkt, må du faktisk logge deg inn for å finne fraktprisene. Tre av butikkene fordrer i tillegg hele fem klikkoperasjoner før fraktprisen omsider blottlegges. Foto: Per Ervland
Hos fem av de 19 nettbutikkene vi har besøkt, må du faktisk logge deg inn for å finne fraktprisene. Tre av butikkene fordrer i tillegg hele fem klikkoperasjoner før fraktprisen omsider blottlegges. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som vi viste i denne artikkelen, er det overraskende store prisforskjeller når det kommer til fraktkostnader i norske nettbutikker, ikke minst i elektronikk-butikkene. Mens ps.no nøyer seg med 156 kroner for frakt av en 42-tommer stor TV, må du ut med 1.446 kroner i fraktkostnader hvis du kjøper et tilsvarende produkt hos Pixmania.no.

Når du skal kjøpe et produkt i en nettbutikk, holder det altså ikke å sammenligne selve produktprisene. Også fraktkostnadene må sjekkes hvis målet er å finne nettbutikken som til syvende og sist kan friste med den laveste totalprisen.

Forbilledlig hos Bestbuy og Pixmania

I en ideell verden hadde derfor samtlige nettbutikker gjort fraktkostnadene lett tilgjengelige, slik som bestbuy.no og pixmania.com. I disse nettbutikkene finner du fraktkostnadene rett under produktprisen, noe som sørger for at du umiddelbart kan regne deg frem til hva produktet i praksis vil koste deg.

Etter å ha sjekket 19 nettbutikker i elektronikkbransjen, viser det seg imidlertid at en rekke aktører har gjort det vanskelig for sine kunder å finne ut hvor høye fraktkostnader de må punge ut med. Siba.no og Lefdal.com krever for eksempel at du må via tre nettsider før de omsider avslører fraktkostnadene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.