Vanskelig å flytte fra Norge

- Kunne vært løst for lenge siden, sier advokat.

Publisert
Sist oppdatert

I seks år har Ole Heggem (73) kjempet for å få flytte ut fra Norge. Til tross for at han er fast bosatt i Spania, har norske myndigheter nektet å gi slipp på pensjonisten. Først etter at Det Norske Magasinet skrev om saken, ble Heggem offisielt flyttet til Spania.

- Ja, etter det oppslaget fikk jeg omsider utflytting, men jeg holder fortsatt på med saken. Det er mange flere enn meg som sliter med dette problemet, sier Heggem til DinSide fra Spania.

Han reagerer først og fremst på at det han opplever som skjønnsvurderinger fra ligningskontoret og Folkeregisteret.

- Om du får godkjent søknaden om utflytting, avhenger av dagsformen til saksbehandler. Jeg registrerer også at det er ulik praksis fra kommune til kommune, sier Heggem.

Ta forsikringen ut av landet

Han får støtte fra advokat Einar Askvig i Vogt advokatfirma i Marbella.

- Jeg har hatt en del tilfeller hvor norske borgere har slitt i årevis for å få flytte ut fra Norge. Det virker ikke som om norske myndigheter skjønner at det er enhver norsk borgers rett til å flytte akkurat dit hvor man selv vil, sier Askvig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer