Vant 750.000

Arbeidet med å utvikle nye metoder for å konstatere kreft, ga gjev pris: Kreftforskningsprisen.

Oslo 8. juni 2009; Professor Lars A. Akslen mottar Kong Olav Vs Kreftforskningspris. Foto:  Thomas Barstad Eckhoff
Oslo 8. juni 2009; Professor Lars A. Akslen mottar Kong Olav Vs Kreftforskningspris. Foto: Thomas Barstad Eckhoff Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var H.M. Kong Harald V som delte ut den prestisjefylte prisen på vegne av Kreftforeningen i går, på Gamle Logen i Oslo. Det er attende gang prisen deles ut.

I år gikk prisen til den bergenske professoren Lars A. Akslen, som har bidratt mye innen norsk kreftforskning, blant annet ved å utvikle nye metoder for å konstatere kreft.

I tillegg til en pris er på 750 000 kroner, fikk Akslen et trykk av den norske kunstneren Tone Dietrichson.

Se det offisielle videoportrettet av prisvinneren på nettsidene til Kreftforeningen (ekstern lenke)

Akslen jobber som daglig forsker og seksjonsleder ved Gades Institutt ved Universitetet i Bergen, og er overlege i patologi ved Haukeland universitetssykehus.

Vi tror ikke på kreftforskning – helserådene blir ignorertFlere overlever kreftFacebook øker faren for kreft, mener forsker

Ny behandlingsmetode for kreft

Akslen og hans forskningsgruppe har publisert en rekke funn om såkalt angiogenese, som er nydannelse av blodårer i kreftsvulster, ifølge Kreftforeningen. Legemidler som angriper disse angiogenese er en ny behandlingsmetode for kreft. Legemidlene er allerede på markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer