Vant i Høyesterett

Høyesterett slo i dag fast at Aller Internett ikke kan pålegges å utlevere brukerdata til politiet.

Aller Internett vant frem i Høyesterett. Stedfortredende ansvarlig redaktør, Terje Johansen til venstre, og ansvarlig redaktør og administrerende direktør Petter Danbolt til høyre. Foto: Per Ervland
Aller Internett vant frem i Høyesterett. Stedfortredende ansvarlig redaktør, Terje Johansen til venstre, og ansvarlig redaktør og administrerende direktør Petter Danbolt til høyre. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i november var saken om kildevern i forbindelse med debattinnlegg på DinSide oppe til behandling i Høyesterett. Nå er avgjørelsen på plass:

- Dommen er en viktig prinsipiell seier for kildevernet og er en anerkjennelse av de nye medier, sier Petter Danbolt, ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Aller Internett AS, som gir ut DinSide.no .

Skal være trygge på kildevernet

Saken ble fanget opp av vernemyndighetene, og Hedmark politidistrikt krevde å få "Finnerens" brukerdata utlevert, noe Aller Internett motsatte seg under henvisning til kildevernet.

Både Tingretten og Lagmannsretten ga politiet medhold, men Aller Internett anket saken videre til Høyesterett som nå har fastslått at kildevernet også gjelder i diskusjonstråden under artikler.

- Våre brukere skal være trygge på at vi ivaretar kildevernet. Det ville vi alltid ha vært en garantist for, men nå har vi også Høyesterett bak oss, sier redaktør Petter Danbolt som mener kjennelsen fra Høyesterett er viktig.

- Dersom det har vært tvil om hvorvidt de nye medier er fullverdige medier, med alle de rettigheter og plikter det medfører, så er det nå feid tilside. Vårt samfunnsoppdrag er umulig å fylle uten at vi kan beskytte våre kilder, sier Danbolt, som er svært glad for at Høyesterett har vektlagt sakens prinsipielle betydning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer