Vant to ganger på fire uker

Med den samme rekka.

Tap og vinn med samme sinn? Foto: Kim Jansson
Tap og vinn med samme sinn? Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ny lørdag, nye lottohistorier! Vi har skrevet om forskjellige lottofenomen hver lørdag de siste fire ukene. Nå er det imidlertid snart slutt.

Lørdag om to uker får du rapport rett fra Norsk Tipping i Hamar. For neste lørdag drar vi til Norsk Tipping for å være med når de ringer nybakte lottomillionærer. Kanskje vi er så heldige at vi får ringe for Norsk Tipping?

I boken "Ikke som andre millionærer! Ja, vi elsker Lotto!" forteller Bjørn Takle Friis om jobben på Norsk Tipping. I dag avslører vi hvem gjennomsnittsmillionæren er og hvilke lottomillionærer som skiller seg ut fra mengden.

Tidenes yngste lottomillionær er 18 år gamle Lasse fra Vang, han fikk gladnyheten rett før han skulle avtjene verneplikten. Lasses militærtjeneste ble atskillig mer behagelig siden han slapp å leve på bare dagpengene.

Feiret med Solo og konfekt

Den eldste lottomillionæren var 100 år gammel da han vant. Olav Asak fra Austmarka inkasserte 1,9 millioner i premie. Premien ble feiret på Austmarka bo- og servicesenter med Solo og konfekt, ifølge Lotto-boka.

To uker siden skrev vi om lottomillionærene som ikke tror de har vunnet. Det virker rett og slett for utrolig for det norske folk at de har blitt millionærer. Spesielt bergenseren Bjørn Takle Friis, som tidligere jobbet på Norsk Tipping sleit når han ringte bergensere. Hvorfor i alle dager ringer en bergenser fra Norsk Tipping på Hamar? Det kan ikke være riktig!

Det gjør ikke troverdigheten noe bedre at Norsk Tipping ringer fra skjult nummer og ikke presenterer seg så lenge de ikke har vinneren på tråden.

Les hele saken om Norsk tippings ringerutiner her

- Vi presenterer oss ikke for barn og ektefelle. Det er på grunn av taushetsplikt, slik at vinneren kan velge å ikke fortelle noen andre om premien, sa Remo Martinsen, informasjonsrådgiver i Norsk Tipping, til DinSide.

Vant to ganger på fire uker

En av lottomillionærene som virkelig skiller seg fra mengden er en dame fra Drammen. Til sammen vant hun to ganger i løpet av fire uker, på den samme rekken.

Denne damen er blant de aller heldigste i Lottos historie, hvis man går etter sannsynlighetsprinsippet. Takle Friis sjekket nemlig sannsynligheten for å vinne to ganger i løpet av fire uker.

- Sannsynligheten for at det skulle intreffe, måtte jeg ringe min gamle mattelærer for å finne ut. Hun kunne fortelle at sjansen for at noe slikt skulle skje, er 1:1 809 852 517 840 eller lik null, og at det var bare å glemme, skriver Takle Friis.

En annen lottomillionær som skiller seg ut, er en mann fra Østfold. En skikkelig heldiggris som har fått syv rette tre ganger.

Forrige uke skrev vi om alenemoren som var blakk som en kirkerotte. Da Norsk Tipping ringte henne lørdag kveld, etter at hun hadde knust datterens sparebøsse for å kjøpe lottokupong, klarte hun ikke annet enn å gråte.

- Dagen før dagen hadde hun mistet jobben sin, en femtiprosentstilling, på grunn av nedskjæringer. Barnebidrag var et begrep hun hadde hørt om, men aldri egentlig fått gleden av å stifte bekjentskap med. Hun var blakk. Det var ikke spørsmål om å velge mellom å betale husleie eller kjøpe mat og klær til seg og datteren, hun hadde ikke til noen av delene, fortalte Takle Friis i Lotto-boka.

Les saken om damen som ikke så noe lys i tunnelen

Menn vinner mest

To uker tilbake skrev vi om de sjeldne lottomillionærene som ikke vil ha lottomillionen de har vunnet. En dame nektet å ta imot premien fordi en person som forfulgte henne hadde kjøpt kupong i hennes navn. En annen dame var redd hun måtte snakke med sin blivende eksmann på grunn av premien, og ville derfor ikke ta den imot.

Les hele saken om premienekterne her

For å inkassere toppremiene bør du statistisk være mann. Lista over de høyeste premiene utbetalt har tre menn i tet, deretter et spillelag og først femteplassen er tatt av en dame, som vant nærmere 18 millioner i 2006.

De 20 største premiene i Norsk Tippings historie er utbetalt til 15 menn, 4 damer og 1 spillelag. Den høyeste premien utbetalt, i hvert fall da Lotto-boka gikk i trykken, er 25 millioner til en mann fra Mo i Rana, og de tre neste fikk utbetalt 20 millioner hver.

- Uansett hvilke syv tall man spiller på, er sannsynligheten for å vinne den samme. Like stor eller like liten, alt etter hvor optimistisk man er, skriver Takle Friis i Lotto-boka.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer