Vanvittig forslag i krisetider

For all del: Ikke steng ølkranene klokken to!

Foto: Colourbox / Kim Jansson
Foto: Colourbox / Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag lærte vi at regjeringen, med Senterpartiet som initiativtaker, vurderer å innskrenke skjenketidene fra klokken tre til to om natten. En svært presset utelivsbransje skjelver på hendene, noe den har all grunn til.

Forslaget om å skrenke inn skjenketidene kommer naturligvis ikke ubegrunnet. Politiet i landets største byer ønsker å få bukt med bråk og spetakkel på nettene, og ser som eneste løsning på problemet, å redusere skjenketidene, ifølge Aftenposten.

Bare tenk hvor mange som egentlig har fått nok å drikke i totiden, men som likevel fyller på helt til baren stenger. Én time mindre kan i teorien redusere sjansene for voldelige utageringer etter dj-ene har stoppet musikken, samtidig som mange flere vil få det svært bedre dagen derpå.

Men et slikt kutt i skjenketiden vil være dramatisk for skjenkestedene. Én time mindre skjenking kan bety redusert omsetning for en bransje som allerede sliter. Noen steder har allerede varslet at kranene kan bli stengt for godt, dersom skjenkestoppforslaget går gjennom.

"Nå er vi ganske fortvilet her.(...) Da vi lever av omsetningen etter klokken tolv, er vi redde for at dette vil bety kroken på døra om en av disse salgstimene forsvinner", skriver ledelsen i utestedet Blå til egne tilhengere på Facebook.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer