Var bestefar i jernbanen?

Jernbaneansatte og deres barn og barnebarn har tilgang til gunstig bilforsikring.

Tøffet av gårde:  Jobbet bestefar på jernbanen, kan det hende du har rett til billig bilforsikring. Foto: Leif Johnny Olestad
Tøffet av gårde: Jobbet bestefar på jernbanen, kan det hende du har rett til billig bilforsikring. Foto: Leif Johnny Olestad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jernbanepersonalets Forsikring Gjensidig (JFG) er eid av forsikringstakerne, som alle enten har vært ansatt i NSB-tilsluttede organisasjoner eller er barn av disse.

Fra 2009 også barnebarn

Det er ca. 56.000 forsikringstakere i JFG, som fra april i år åpnet for at også barnebarn av jernbaneansatte kunne forsikre seg i selskapet. - Vi antar at dette er mellom 40.000 og 50.000 personer, sier skadedirektør Kristin Johnsbråten i JFG.

Vilkåret er ikke bare at bestefar eller bestemor jobber eller har jobbet i Nettbuss, Flytoget, Jernbaneverket, NSB eller andre jernbanevirksomheter, men også at de var forsikringstakere der 1. april 2009.

Billigst i minitest

Alle selskaper som tilbyr bilforsikring, beregner premien på bakgrunn av en rekke parametere, som alder, kjørelengde, biltype, bosted o.s.v. Det er derfor bare mulig å sammenlikne priser i punkter. Ingen har tid til å regne den ut for alle mulige varianter av parameterne.

Likevel ser det ved noen få pristester ut til at Jernbanepersonalets forsikring er blant de billigste bilforsikringsselskapene, kanskje det billigste av dem alle. Vi sjekket en vanlig, billig bil i tabellen under. Vi sjekket også en ny Mercedes E220, hvor Jernbanepersonalet tilbød nesten halv pris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer