Moms på netthandel

Varene du fortsatt kan handle momsfritt

350-kronersgrensa er foreløpig bare fjernet for næringsmidler.

FORTSATT MOMSFRITAK: Det er kun for næringsmidler at 350-kronersgrensa er fjernet fra 1. januar. Du kan handle andre varer momsfritt under 350 kroner frem til 1. april. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
FORTSATT MOMSFRITAK: Det er kun for næringsmidler at 350-kronersgrensa er fjernet fra 1. januar. Du kan handle andre varer momsfritt under 350 kroner frem til 1. april. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I høst ble det bestemt at den såkalte 350-kronersgrensa skal fjernes fra 2020, men avhengig av hvilke varer du bestiller på nett, skjer dette ved to forskjellige datoer.

Fra og med 1. januar er det kun enkelte varer du ikke lenger får fritak for, mens du kan benytte momsfritaket på andre varer helt fram til 1. april.

Moms på næringsmidler

Det er varer som defineres som næringsmidler, som man fra 1. januar må betale moms og eventuell toll for fra første krone.

Ifølge Skatteetaten er eksempler på næringsmidler som vil omfattes av endringen: matvarer, godterier, brus, kosttilskudd og alt annet som kan konsumeres av mennesker.

Ingen momsfritak fra 1. april

Slik reglene har vært de siste årene, har man kunne bestilt moms- og tollfritt fra utlandet opptil 350 kroner - inkludert fraktprisen.

Fra 1.april forsvinner altså momsfritaket på 350 kroner også for andre varer enn næringsmidler, og da betaler du moms fra første krone. Det er de utenlandske nettbutikkene som selger varer til norske forbrukere, som får ansvar for å kreve inn merverdiavgift på vegne av den norske staten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.