Vårens skjønnhetstips

Publisert
Sist oppdatert

Vårens skjønnhetstips

Kan cellulite pleies vekk? Kan man sole seg med makeup- krem og kan man bruke hudkremer med syrer i sommerhalvåret? Her kan du lese spørsmål og svar om hudpleie og bruk av kosmetikk i vår og sommerhalvåret.

"" />Av hudterapeut Elsebeth Engzelius

Diskutér hud og hudplager i diskusjonsforumet

Kan man bruke hudpleiekremer med a-ha syrer og andre syrer i sommerhalvåret?

Man bør ikke bruke kremer med noen form for syre før man skal ut i solen. Det kan føre til pigmentflekker og ujevnheter i hudfargen. Dette er fordi overhuden blir tynnere ved bruk av syrer og dermed mister sin naturlige beskyttelse mot solen. Vi må huske på at huden er et fantastisk organ med sine naturlige funksjoner som vi skal utnytte, men samtidig ta hensyn til slik at vi kan få maksimal sunnhet og ta vare på den så godt vi kan.

Etter bruk av syrer tar det noen uker før huden har sin normale tykkelse igjen, avhengig av hvilke syrer som har vært brukt og hvor lenge.

Etter at du har vært i solen derimot, kan det være fint å bruke kremer med syrer. Dette fordi huden da har fått en tykkere overhud, noe som kun er en fordel i solen. Ellers er det lurt å i perioder å tynne ned overhuden for å få lærhuden(bindevevslaget av huden) tykkere. En tykk lærhud er flott, da opprettholder man spensten og elastisiteten i huden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer