Variert mat er best

Er du på en diett med ja-mat og nei-mat? Det kan få konsekvenser for kroppen din.

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

To nye amerikanske undersøkelser bekrefter denne uken det samme budskapet: Et sunt kosthold består av et variert utvalg av mat og mye av det som tradisjonelt regnes som sunne matvarer.

Undersøkelsene presenteres samtidig som selskapet bak Atkins-dietten lanserer en stor kampanje for å rette på diettens omdømme. Atkins-dietten har de siste årene fått mye kritikk og stor konkurranse fra andre liknende matprogrammer. Eierne ønsker nå å fokusere på at dietten ikke bare dreier seg om å spise hamburgere, bacon og annen fet mat.

Flere vitaminerOm du holder deg til et begrenset kosthold vil du også risikere mangel på flere vitaminer og mineraler. Det mener forskerne ved Universitetet i Hawaii som har undersøkt kostholdet til 10.000 voksne menn og kvinner.

Større variasjon i kostholdet kan derimot redusere risikoen for å ha mangelfulle nivåer av vitaminer i kroppen.

- Med variert mat mener vi ikke at du skal spise mer. Men du bør for eksempel heller spise en en banan og en appelsin fremfor to bananer, forteller forskeren Suzanne Murphy ved Universitetet i Hawaii til Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer