Våroppryddingens verdi

Det er vel ikke bare for pengene du tømmer garasjen og loftsboden. Men det er jo hyggelig å tenke på økonomien i det, når du likevel bærer så svetten siler.

Publisert
Sist oppdatert

Men hva er egentlig innholdet i garasjen verdt? Abflexen og step-maskinen som du kjøpte en helt alminnelig januar, står nå og samler støv, krever plass, og gir konstant dårlig samvittighet.

Vi har snakket med landets fremste eksperter på bruktpriser, nemlig Frelsesarmeen, for å få et bedre bilde av hva et lass med døgnfluer kan være verdt.

Mye tyder på at døgnfluene ofte er omsettelige for noen hundrelapper, men du bør senke forventningene til inntektene av ditt eget garasjesalg.

Vannseng blir til ved

Daglig leder Leif Sanden i Fretex' utsalg på Helsfyr i Oslo blir spesielt klar og tydelig når vi kommer inn på verdien av en vannseng fra 80 - talllet:

- Vi får inn store mengder av dem, men de er uomsettelige, så vi hogger dem opp til ved, forteller Sandem.

Var det ikke det vi trodde - en dårlig ide blir ikke alltid god selv om tiden leger alle sår.

Bullworkeren - en gave?

Et alternativ du har, er selvfølgelig å gi bort hele stasen til Frelsesarmeen. Men da må du sørge for at det er bryet verdt for dem å komme og hente lasset.

- Det vanligste er at vi ikke krever noe som helst for å komme og hente varene, sier daglig leder Leif Sanden i Fretex' utsalg på Helsfyr i Oslo. - Men er det mye skrot i lasset, tar vi noen hundrelapper for den delen som vi kjører videre til søppelanleggene, og må betale gebyrer for å bli kvitt, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer