Vårpussen

Det er ikke bare å børste støv av sykkelen når du tar den frem fra mørket og ut i vårsolen. Men det er en veldig god begynnelse!

Publisert
Sist oppdatert

Du kommer langt med å børste vekk støv og skitt - og gi sykkelen en god omgang med en klut og varmt såpevann. (Oppvaskmiddel går greit.) Vask, gnikk og poler i alle kriker og kroker. En gammel oppvaskkost (eller enda bedre - en tannbørste) er fin for å komme til i alle kriker og kroker.

Sjekk at hjulene har nok luft, og pump dem opp om nødvendig. Sjekk også at bremsene virker, før du legger ut på sykkeltur.

Kjedet er sykkelens akilleshel. Det renser du med spesialrensemiddel (spør din lokale sykkelforhandler eller sykkelreperatør), og etterpå må du olje det.

For barn og ungdom: Har de vokst siden sist sykkelen var på veien? Sjekk at sete og styre er riktig stilt inn. Ta gjerne en liten prøvetur rundt kvartalet etter justering - og finjuster.

Sist, men ikke minst: Sjekk at hjelmen passer, og er i god stand. Ikke glem: Sykkelhjelmen har en langt viktigere funksjon enn å ødelegge hårsveisen.

Mindre tid enn penger?Hele vårskrubben bør ikke ta så mye mer enn en halvtimes tid. Men har du lite tid, eller skitt- og oljevegring, kan du høre med ditt lokale sykkelverksted om de vil ta på seg jobben. Det bør ikke koste mer enn en 500 kroner om sykkelen er i ellers god stand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer