Varsler massesøksmål

Skaun Advokatfirma forbereder et massesøksmål på vegne av rundt 200 kunder mot strømselskapet Tinde energi, deres eiere og ledelsen.

SØKSMÅL: Kunder går til søksmål etter endrede villkår. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
SØKSMÅL: Kunder går til søksmål etter endrede villkår. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg kan bekrefte at vi forbereder et massesøksmål på vegne av nærmere 200 kunder, sier advokat Bjørnar Håland i Skaun Advokatfirma i Sandefjord til Dagens Næringsliv.

Bakgrunnen for det varslede søksmålet er at selskapet i fjor endret fastpriskundenes vilkår.

Vestfold tingrett har fire ganger i høst slått fast at Tinde Energi i Sandefjord er forpliktet til å levere strøm til fastpriskundene i henhold til opprinnelig inngått avtale.

Etter flere negative opplevelser, rettssaker og foretaksstraff fra Forbrukertilsynet, besluttet strømselskapet i desember å legge ned driften. Kunder med gunstige maksprisavtaler har dermed måttet inngå nye og dyrere avtaler med andre strømleverandører.

Tinde Energis og Raymond Henriksens advokat, Henriette Solbakke Jørgensen hos Selmer, skriver i en epost til DN mandag kveld at ingen av hennes klienter har kommentarer til et mulig massesøksmål

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer