Varsler nok en krisepakke

Finansminister Kristin Halvorsen vil bekjempe arbeidsløsheten med nye tiltak.

Status Quo:  Ingen endring i Kringkastingsavgiften.
Status Quo: Ingen endring i Kringkastingsavgiften. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Hensikten med den finanspolitiske pakken er å dempe utslagene i Norge av den internasjonale finanskrisen. Tiltakene vil rettes inn mot å bekjempe arbeidsløshet, sier finansminister Kristin Halvorsen. Budsjettiltakene skal understøtte pengepolitikken, for at også lavere rente kan fortsette å stimulere økonomien.

Halvorsen understreker at det i budsjettforslaget som nå behandles i Stortinget, ligger mange forslag som øker aktiviteten innenfor bygg og anlegg. Det vil være aktuelt å forsterke disse tiltakene ytterligere, samtidig som Regjeringen også vil se på muligheter for å sette i verk ekstraordinært vedlikeholdsarbeid.

Her får du jobb!

- Parallelt med budsjettbehandlingen har vi hatt beredskap for nye tiltak. Omfanget av pakken fastsettes ikke nå. Vi vil ha et bedre grunnlag for arbeidet med tiltakene når vi får bedre kunnskap om hvordan nye tiltak i Norge og andre land virker. Det er viktig å se på virkningene i finansmarkedene av rentenedsettelser og de tiltakene som Regjeringen har satt i verk for å lette tilgangen på lån, sier Halvorsen, og peker på at Norges Bank gjennomførte den første auksjonen i bytteordningen denne uken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer