Varsler nok en krisepakke

Finansminister Kristin Halvorsen vil bekjempe arbeidsløsheten med nye tiltak.

Status Quo:  Ingen endring i Kringkastingsavgiften.
Status Quo: Ingen endring i Kringkastingsavgiften. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Hensikten med den finanspolitiske pakken er å dempe utslagene i Norge av den internasjonale finanskrisen. Tiltakene vil rettes inn mot å bekjempe arbeidsløshet, sier finansminister Kristin Halvorsen. Budsjettiltakene skal understøtte pengepolitikken, for at også lavere rente kan fortsette å stimulere økonomien.

Halvorsen understreker at det i budsjettforslaget som nå behandles i Stortinget, ligger mange forslag som øker aktiviteten innenfor bygg og anlegg. Det vil være aktuelt å forsterke disse tiltakene ytterligere, samtidig som Regjeringen også vil se på muligheter for å sette i verk ekstraordinært vedlikeholdsarbeid.

Her får du jobb!

- Parallelt med budsjettbehandlingen har vi hatt beredskap for nye tiltak. Omfanget av pakken fastsettes ikke nå. Vi vil ha et bedre grunnlag for arbeidet med tiltakene når vi får bedre kunnskap om hvordan nye tiltak i Norge og andre land virker. Det er viktig å se på virkningene i finansmarkedene av rentenedsettelser og de tiltakene som Regjeringen har satt i verk for å lette tilgangen på lån, sier Halvorsen, og peker på at Norges Bank gjennomførte den første auksjonen i bytteordningen denne uken.

Slik holder du Norge i gang

Mer til kommunene

- Regjeringen vil vurdere situasjonen for kommunesektoren spesielt i forbindelse med nye tiltak. Kommunesektoren har betydelige behov, ikke minst når det gjelder bygg og vedlikehold. Kommunene har også muligheter til raskt å sette i gang tiltak som har betydning for sysselsettingen, påpeker Halvorsen i en pressemelding.

- Regjeringen vil fremme tiltak som er målrettede og særlig egnet til å stimulere sysselsettingen. Vi vil prioritere midlertidige tiltak som kan reverseres når den økonomiske situasjonen er normalisert, sier Halvorsen, som understreker at det er viktig å videreføre miljø- og fordelingsprofilen i budsjettet, og at forslaget til formuesskatt og arveavgift står fast.

Derfor får du ikke jobb - unngå fellen mange går i

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer