Strømpris

Varsler nye strøm­fakturakrav

Energimyndighetene arbeider med en forskriftsendring for få bedre opplysninger på strømregningene.

MANGELFULLT: RME mener at opplysningene som er på strømfakturaene i dag, er mangelfull og gjør det vanskelig for kundene å få oversikt over hva de faktisk betaler. Foto: NTB
MANGELFULLT: RME mener at opplysningene som er på strømfakturaene i dag, er mangelfull og gjør det vanskelig for kundene å få oversikt over hva de faktisk betaler. Foto: NTB Vis mer
Publisert

- Forbrukere har i dag begrenset mulighet for å kontrollere strømregninga opp mot prisen og avtalen de inngikk med strømselskapet, sier seksjonssjef Torfinn Jonassen fra Reguleringsmyndigheten for energi (RME) i Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE).

- Vi arbeider derfor med en forskriftsendring for få bedre opplysninger på strømselskapenes fakturaer, sier Jonassen videre.

Under strømbransjens markedskonferanse i Oslo nylig, der Din Side var til stede, snakket Jonassen om disse nye fakturakravene, hva de vil bety for bransjen og forbrukerne.

- Mangelfullt og vanskelig

RME har ansvaret for oppfølging av en forskrift som blant annet regulerer kravene til utforming av strømfakturaene til forbrukerne. 

- Vi mener at opplysningene som finnes på strømfakturaen i dag er mangelfulle og gjør det vanskelig for kundene å få oversikt over hva de faktisk har betaler, sier seksjonssjef Jonassen.

- Særlig gjelder dette forbrukere som har spotprisavtaler, ei kundegruppe som utgjør det rundt 75 prosent av norske husholdninger, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer