Matpriser

Varsler prishopp

Hansa Borg-eier Royal Unibrew varsler flere prishopp i høst.

BLIR DYRERE: Hansa Borg-eier Royal Unibrew varsler videre prishopp i høst. Illustrasjosfoto: NTB
BLIR DYRERE: Hansa Borg-eier Royal Unibrew varsler videre prishopp i høst. Illustrasjosfoto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hansa Borg-eier Royal Unibrew har satt opp prisene det siste året, og dyrere skal det bli, ifølge Lars Jensen, administrerende direktør i Royal Unibrew.

Selskapet øker prisene med mellom en og tre prosent i løpet av høsten og inn i 2024. Dette i tråd med hvordan den generelle inflasjonen utvikler seg, sier Jensen til Fødevarewatch.dk.

Det er vanskelig å få noen konkrete svar fra norske produsenter.

- Konkurransetilsynet har vært veldig tydelige på at prissignalisering kan være ulovlig og bør unngås, sier Nicolay Bruusgaard, kommunikasjonsdirektør i Ringnes, til Dinside.

Ifølge Stina Kildedal-Johannessen, leder for kommunikasjon og bærekraft i Unibrew-eide Hansa Borg & Solera Beverage Group, følger de utviklingen tett, da selskapet påvirkes av både inflasjonen og valutakursen med en svak norsk krone, samt årets lønnsoppgjør.

- Vi har blant annet en stor eksponering i euro når det gjelder innsatsfaktorer, noe som betyr økte priser inn til oss, sier hun i en kommentar til DinSide.

- Som drikkevareleverandør og arbeidsgiver må vi tilpasse våre priser utviklingen i markedet. Samtidig skal vi levere på forventningene til våre eiere og kunder, og sikre at vi kan gjøre riktige og nødvendige investeringer i våre merkevarer, våre produksjonsfasiliteter i Norge og vår organisasjon også framover.

- Betyr dette at prisene skal litt opp hos Hansa Borg også?

- Vi følger situasjonen tett, og det kan bli behov for noen tilpasninger.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer