Varsler rekordbot

Forbrukertilsynet varsler tre millioner kroner i bot for strømselskapet Tinde Energi og eieren Raymond Henriksen.

BOT: Det vanker stor bot til strømselskapet Tindet Energi. Foto: Gorm Kallestad / NTB
BOT: Det vanker stor bot til strømselskapet Tindet Energi. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

I de nye vilkårene selskapet sendte ut til sine kunder onsdag kveld, krever Tinde Energi blant annet av fastpriskundene skal betale den statlige strømstøtten de måtte få, videre til Tinde, ifølge Dagens Næringsliv (DN).

Forbrukertilsynet varsler en bot på tre millioner kroner mot selskapet, samt et gebyr på 400.000 kroner mot Raymond Henriksen etter brudd på markedsføringsloven, skriver Forbrukertilsynet i en pressemelding.

Antallet klager mottatt av Forbrukertilsynet gjør at tilsynet anser at det er sannsynlig at lovbruddene er begått overfor et stort antall kunder. Lovbruddenes art, grovhet, og omfang viser behovet for strenge sanksjoner, heter det.

Henriksen sier at vilkårsendringene Tinde Energi har varslet fra nyttår, er marginale, ifølge DN. Han opplyser til TV 2 at han ikke har sett nøye på begrunnelsen, men at han i utgangspunktet tenker at tilsynet har vært litt for raske på labben.

Tinde Energi har frist til nyttår til å etterkomme tilsynets krav.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer