Varsler renteheving

Flere banker hever boliglånsrenta etter at Norges Bank satt opp styringsrenta 0,50 prosentpoeng.

SPAREBANK 1: Flere banker varslet økte boliglånrenter. Foto: Terje Pedersen / NTB
SPAREBANK 1: Flere banker varslet økte boliglånrenter. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Som venta er det flere banker som har kunngjort at de vil heve rentene på boliglån, kort tid etter at Norges Bank oppjusterte styringsrenta på 0,5 prosentpoeng.

Under har vi samlet en oversikt over hvilke banker som så langt har varslet økte boliglånsrenter.

Først ut

Nordea var først ut med å varsle økte renter, med en renteheving tilsvarende Norges Banks.

- Vi har besluttet å heve rentene på boliglån og på sparekonto. Bakgrunnen for hevingen er Norges Banks beslutning om å øke styringsrenten, samt utviklingen i rentemarkedet, sier Randi Marjamaa, leder for personmarkedet i Nordea Norge, i en pressemelding.

Banken opplyser at rentesatser eksisterende lån vil gjelde fra 5. august.

UVANLIG: Leder for allokering og globale renter i Storebrand, Olav chen, sier at den doble rentehevingen er veldig uvanlig i Norsk sammenheng. Video: Dagbladet TV / Ivan Larsson Vis mer

Flere følger etter

I tillegg har SpareBank 1, Sparebanken Sogn og Fjordane og Sparebanken Møre varslet at de også hever rentene.

- I lys av at Norges Bank setter opp styringsrenten for å dempe presset i norsk økonomi, og at bankens innlånskostnader fortsetter å øke, setter SpareBank 1 SR -Bank opp boliglånsrenten med inntil 0,50 prosentpoeng, sier Roger Lund Antonesen, konserndirektør for personmarked, i en børsmelding.

For nye lån vil dette gjelde fra 27. juni, mens eksisterende kunder får nye renter 8. august.

- Sparebanken Sogn og Fjordane setter opp renta som følge av renteendring i Norges Bank. Banken setter opp renta på boliglån med inntil 0,50 prosentpoeng og innskudd med inntil 0,40 prosentpoeng, uttaler banken i en børsmelding.

Sparebanken Sogn og Fjordane opplyser samtidig at for eksisterende kunder vil den nye lånerenta gjelde fra 10. august og innskuddsrenta fra 19. august.

Sparebanken Møre setter også opp renta for utlån og innskudd med 0,5 prosentpoeng. For eksisterende kunder vil utlånsrentene gjelder fra 8. august, for ny kunder 30. juni, mens innskuddsrenta øker fra 27. august.

Saken oppdateres etter hvert som flere banker varsler renteheving på boliglån.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer