Vart skræmt, ja

FOND: Mens svensker og dansker fortsatt putter store summer i ulike fond, er trauste nordmenn fortsatt skremt av børsfallet.

Publisert
Sist oppdatert

I følge vår søsterpublikasjon iMarkedet var nettotegningen i norske verdipapirfond på 1,6 milliarder kroner i 2002.

Det er det laveste nivået siden Verdipapirfondenes Forening begynte å føre statistikk i 1996. Totaltallet dekker også over at nordmenn flyttet penger fra aksjefond til pengemarkedsfond, som i stor grad har samme funksjon som en høyrentekonto, altså lav risiko, men også lavere forventet avkastning.

På bunn i Norden

Nordmenn skiller seg klart ut når det gjelder motviljen mot fond i 2002.

Både i Sverige og i Danmark var nettotegningen rundt 30 ganger så høy som i Norge. I Sverige var i tillegg 2002 å anse som et normalår når det gjelder fondstegning, selv om nivået også der var langt under toppåret 2000.

Men hvorfor?

I følge administrerende direktør Lasse Ruud i Verdipapirfondenes Forening er det flere årsaker til at vi Nordmenn ligger så langt bak. Blant annet har både Sverige og Danmark individuelle pensjonsordninger med skattefordeler.

Trykk her for å se resten av forklaringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer