Ved oppsigelse: Når kan jeg, og når bør jeg, ta feriepengene?

Hvis du bytter jobb blir det litt vanskeligere å holde oversikten over feriepengene. Til gjengjeld blir det lettere å bruke opp feriepengene lenge før du skal feriere :-)

Publisert

Bytter du jobb, slutter, blir sparket eller sier opp selv, kan du kreve å få opparbeidete feriepenger utbetalt med én gang. Men som mange av oss har erfart KAN det være lurt å la eks-sjefen holde på dem til neste sommer...

Reglene er som følger: (teksten er hentet fra Lov om ferie)

Opphører arbeidsforholdet, skal alle opptjente feriepenger utbetales siste vanlige lønningsdag før fratreden. Den del av feriepengene som ikke lar seg beregne innen dette tidspunkt, kan utbetales i forbindelse med det avsluttende lønnsoppgjør.

I utbetalingen kan det gjøres fradrag med et beløp som utgjør 1,4 prosent av det feriepengegrunnlag som er opptjent hos vedkommende arbeidsgiver i det forkortede opptjeningsår 1 mai - 31 desember 1988.

Slipper du skatt hvis du venter med feriepengene til etter nyttår?

Dette er det mange som spør seg ved bytte av jobb eller ved forskudd på feriepenger. Svaret er enkelt: skattemessig blir det prinsippet ingen forskjell om du tar ut feriepenger før eller etter nyttår. Det eneste som skjer er at du betaler skatten nå i stedet for på neste års ligning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer