Vedfyring - både billig og dyrt

Som input fra markedet i våre beregninger av kostnadene ved vedfyring, brukte vi tre uavhengige kilder. - Ikke billig nok, mener bransjen.

Publisert
Sist oppdatert

For å få et grep om markedsprisene, ringte vi tre tilfeldige vedleverandører i Oslo-området tirsdag denne uken.Løvenskiold-Vækerø, divisjon skog i Eiksmarka, selger ikke ved per favn (2.400 liter). Du kan imidlertid, ved personlig oppmøte i Sørkedalen i Oslo-området, få kjøpt ved for 750 kroner per 1.000 liter.Hos grossisten Baltic trade, også Oslo, ble vi henvist til deres kontakt, som selger 60-liters sekker for 70 kroner. Kontakten opplyste imidlertid at lageret var nokså skrantent, og at han neppe hadde nok til å kunne levere så mye som 1.000 liter denne uken.Vår tredje kilde, Klaus Aasvangen, også Oslo, opplyste at han var utsolgt frem til neste sesong, men at veden han hittil hadde solgt, var omsatt til 600 kroner for en storsekk på 1.000 liter.Vårt valg falt på middelverdien av disse markedsprisene, og produktet som faktisk var tilgjengelig. Løvenskiold-Vækerøs pris på 750 kroner per storsekk ble lagt til grunn.

For dyrt

Bransjeforeningen, Norsk Ved, mener imidlertid at våre innhentede markedspriser gir for høye priser, og at storsekk på 1.000 liter er en lite relevant enhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer