Vedum: Fastprisavtale på strøm skal bli bedre og billigere

Regjeringen legger siste hånd på verket på forslaget om en ny innretning på fastprisavtaler for strøm. Målet er billigere avtaler for folk og næringsliv.

FASTPRIS: Finandsdepartementet ønsker at fastprisavtale på strøm skal bli bedre og billigere. Foto: Lise Åserud / NTB
FASTPRIS: Finandsdepartementet ønsker at fastprisavtale på strøm skal bli bedre og billigere. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Går alt etter planen, vil omleggingen tre i kraft fra 1. januar neste år.

– Vi vil endre skattereglene slik at det blir lettere for kraftselskapene å tilby fastprisavtaler til en helt annen pris. Hele målet er å få billigere avtaler og mer forutsigbarhet, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) til NTB.

Han varsler et forslag på høring i løpet av kort tid. Deretter går det mot behandling i Stortinget i høst, med mål om å innføre den nye ordningen fra årsskiftet.

– Det vi gjør nå, er viktig for folks forutsigbarhet. Støtteordningene bør være midlertidige og heller erstattes med en reell mulighet til å sikre seg økonomisk forutsigbarhet gjennom fastprisavtaler. Ikke minst er dette viktig for næringslivet, som ikke er omfattet av strømstøtteordningene, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).

I dag betaler kraftselskapene grunnrenteskatt ut fra spotpris i strømmarkedet, ikke ut fra en fastpris. Dette vil regjeringen endre slik at det skal inngås standardiserte fastprisavtaler.

Vedum har hatt innspillsmøter med representanter for kraftbransjen. Den tydelige tilbakemeldingen var at prissikring og fastprisavtaler er en forutsetning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer