Veide dem: - Passe drøyt

Trond veide jordbæra og fikk seg en overraskelse.

LITE: Kurven skal inneholde 500 gram, men klokker inn til 444 gram. Trekker man fra selve kurven blir det enda mindre, rapporterer Trond Hafnor. Foto: privat
LITE: Kurven skal inneholde 500 gram, men klokker inn til 444 gram. Trekker man fra selve kurven blir det enda mindre, rapporterer Trond Hafnor. Foto: privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trond Hafnor fra Skien forteller at han kjøper mye jordbær gjennom sommeren, men ved et par anledninger har han veid kurven, for å sjekke om han faktisk fikk det han betalte for.

Det er ikke gitt at man går rundt og vet at vannmelonen er søt og god når man skal handle den på butikken. Heldigvis finnes det noen tegn som kan være til god hjelp i vannmelonjakten! Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Programleder: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Veid og funnet for lett

- Det var i et par av dem det så litt lite ut, og det var det jo, sier han til DinSide.

For å sjekke hvor mye bær han faktisk hadde fått, veide han også kurven.

- Selve kurven veier 26 gram, så dette er ganske stor margin, påpeker han.

- Vet ikke om det er Rema 1000 eller Bama som er svindleren her, eller om kunder plukker, men passe drøyt å betale kr 55 for dette. Lurt å veie i butikk før man går til kassa, men det burde være unødvendig, skrev han i et innlegg på Facebook, som avisa Varden viser til.

Det var de som omtalte saken først.

Line Aarnes, direktør for Kategori og innkjøp hos Rema 1000 beklager at dette har skjedd. Overfor Varden ber hun kunden ta kontakt med butikken for å få erstattet varen.

Tok grep

At folk «prøvesmaker» på jordbærene har vært et problem, og det er tatt grep for å få bukt med dette, som vi tidligere har skrevet.

- Vi kommer i all hovedsak til å benytte kurver med hank denne sesongen. Den nye jordbæremballasjen gjør at det er enkelt å se bærene og enkelt å løfte kurvene, skrev kommunikasjonsdirektør Pia Gulbrandsen i Bama i en e-post til Dagbladets DinSide tidligere i sommer.

Hun forklarte videre at Bama løpende vurderer hva slags emballasje som er mest forbrukervennlig, mest miljøriktig, og som beskytter bærene slik at kvaliteten er best mulig. Samtidig som man unngår matsvinn.

På spørsmål om dette hadde sammenheng med at man lettere skal unngå å plukke fra kurven i butikken svarte hun følgende:

- Det er viktig for oss å legge til rette for at kundene får det de betaler for.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer