Vekk med studielånsrenten

KOMMENTAR: Hvorfor skal vi betale renter på et lån som gjør oss til større skatteytere?

Illustrasjonsfoto. Foto: Lånekassen/Colourbox
Illustrasjonsfoto. Foto: Lånekassen/Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er den kjipe måneden igjen. Sammen med februar, august og november, er mai måneden da en av de mest irriterende regningene kommer. Regningen på studielånet.

Se listen over de sureste regningene her

Fredag 15. mai er fristen for å betale avdrag på studielånet. For meg utgjør dette rundt 3.600 kroner. Av disse utgjør rentene cirka 1.700 kroner. Det er 1.700 kroner jeg gjerne skulle brukt på noe annet.

For hvorfor i all verden må vi betale renter på et lån som brukes til å gjøre oss til større skatteytere?

Det er flott at vi i Norge har en ordning som gjør at alle som tar høyere utdanning har muligheten til å få stipend og lån. (At mange mener stipendet og lånet er i minste laget, er en annen sak.)

Det som er enda flottere, er at alle som tar høyere utdanning i etterkant vil gå inn i forholdsvis høytlønnede jobber. Dermed blir vi gode bidragsytere til statskassen i sikkert 40 år, og samtidig sørger vi for et høyere kompetansenivå i den norske arbeidsstokken og forhåpentligvis en bedring i konkurranseevnen.

Så hvorfor skal vi da betale renter på studielånet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer