Velg bank med høy rente

Det høres kanskje ut som et besynderlig tips fra en økonomiredaksjon, men det er likevel delvis korrekt: Velg heller banken med den høye lånerenten.

Publisert
Sist oppdatert

Illojal

De av oss som ikke bare er bunnsolide lojale bankkunder sjekker kanskje låneprisene vi kan få i andre banker med jevne mellomrom. Det hersker liten tvil om at det er store forskjeller på hva vi må betale for å få finansiert drømmeboligen:

Klikk her for å sjekke dagens boliglånsrenter.

Og klikk her for å prøve boliglånskalkulatoren.

Kan være feil

Når man sammenlikner boliglånspriser, ser man vanligvis på den effektive renten. For ved hjelp av denne, er det mulig å foreta en direkte sammenlikning av de ulike lånetilbudene.

Og da vil man jo som oftest velge den banken som tilbyr den laveste effektive renten.I noen tilfeller kan det være et feil valg.

Ikke fradragsberettiget

Kort fortalt er grunnen følgende: Den ene banken, la oss kalle den for Rentebanken, har bestemt seg for en praksis som betyr at den ikke tar noen former for gebyrer, men i stedet har en litt høyere rente enn de beste bankene i landet. Den andre banken, Gebyrbanken, opererer annerledes. Den tar en lavere rente enn Rentebanken, men i tillegg tar den ekstrabetaling fra kundene sine i form av ganske høye gebyrer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.