Velg eFaktura eller avtalegiro før du reiser

Så slipper du unødvendige purregebyrer i sommerferien.

Dette synet ønsker man ikke å bli møtt av etter endt ferie. Foto: All Over Press
Dette synet ønsker man ikke å bli møtt av etter endt ferie. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingenting ødelegger gleden over en vellykket ferie som å komme hjem til en postkasse full av purringer.

Ønsker du å unngå en slik situasjon, er det smart å velge eFaktura eller avtalegiro før avreise. Husk også at det er én viktig forskjell mellom de to variantene.

Les også: Endelig blir det litt billigere å betale for sent

Spar penger på eFaktura

Ifølge Nets tilbyr de fleste store betalingsmottagere eFaktura til sine kunder, og nesten 1,6 millioner nordmenn har inngått avtale om å bruke eFaktura.

Siden man får regningen levert i nettbanken, vil man i mange tilfeller slippe ekstra gebyrer for å få tilsendt faktura på papir. Dette gjelder eksempelvis Lånekassen, som tar 35 kroner per papirfaktura.

– En husholdning kan årlig spare 3.100 kroner bare i fakturagebyr, sier salgssjef i Nets Tove Havn i en pressemelding.

Men - husk at regninger som kommer som eFaktura ikke betales automatisk. Altså må du inn i nett- eller mobilbanken for å godkjenne betalingen.

Lurer du på om du kan få regninger fra et selskap som eFaktura, kan du sjekke Nets liste over tilbydere, eller se etter et eFaktura referansenummer på en tidligere regning.

Les også: Så dyr blir regningen om du glemmer å betale

Avtalegiro betales automatisk

Velger du avtalegiro, slipper du ikke bare å få faktura i postkassen, men den betales dessuten automatisk. Altså sørger banken for at regningene betales direkte fra din konto på forfallsdato. Avtalegiro egner seg spesielt godt til faste betalinger som strøm, boliglån og kommunale avgifter. Sjekk her hvilke selskap som tilbyr avtalegiro.

Det kan også være smart å velge avtalegiro for betaling av enkelte andre, større krav fra staten. Blant annet NRK tilbyr avtalegiro for betaling av NRK-lisensen. Her er forfall midt i ferien, nærmere bestemt 31. juli, og purregebyret lyder på hele 179,18 kroner. Dette blir lagt til neste lisens, og dukker opp selv ved betaling bare én dag etter forfall.

Husk å betale øre-beløpet også: Han fikk tilleggsavgift på ett øre!

Også Tollvesenet tilbyr avtalegiro for betaling av årsavgiften, som også gir et saftig, statlig purregebyr ved for sen betaling.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer