- Velg lett framfor fett

Det koster deg kanskje mer, men er verdt prisen, mener ernæringsfysiolog.

Lett mat er dyrere, men bedre for helsa, mener ernæringsfysiolog. Foto: Astrid Mannion
Lett mat er dyrere, men bedre for helsa, mener ernæringsfysiolog. Foto: Astrid Mannion Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg synes de aller fleste lettproduktene er bra, spesielt der mettet fett er fjernet til fordel for mer ren vare, slik som leverpostei, lettpølse eller alle slags lette meieriprodukter, sier Gunn Helene Arsky, ernæringsfysiolog hos DinKost, til DinSide Helse.

- Lette oster, melkevarianter, leverposteier og pølser bør alltid være førstevalget, sier Arsky.

Les også: Pølsetest: Fett er best

Kjøper man disse lettproduktene, får man mer protein, mer næringsstoffer som kalsium (i melkeproduktene), jern (i kjøttvarene), færre kalorier og mindre mettet fett, som er uheldig for kolesterolnivået vårt, forteller hun.

- Kjøtt dyrere enn fett

Mat utgjør et av de største innhuggene i husholdningsbudsjettene til de fleste av oss, og med priser som stiger, kan det svi kraftig dersom vi i tillegg ønsker å kjøpe lettere produkter.

DinSides pristest av tilfeldig valgte varer viser nemlig at du betaler 17 prosent mer for sunnere og lettere produkter på Kiwi, og 21 prosent mer på Rema 1000 og ICA. Til tross for dette, kom Rema 1000 billigst ut sammenlagt.

Les også: Maten du ikke bør droppe

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer