Påsken er en høysesong for marsipan noe som er ganske tydelig i dagligvarebutikkene.
I gjennomsnitt spiser vi nordmenn 4,5 marsipanfigurer hver i løpet av påsken, ifølge Matportalen.no.
Les også: Påskegodt for millioner
Men hva er det egentlig vi spiser?
Marsipan finnes i utallige former og fasonger. Som forbruker er det gjerne vanskelig å vite hva produktene inneholder og hva du skal velge.
Slik finner du den beste marsipanen
I Tyskland skilles det mellom ulike typer marsipan etter andelen mandler (alt over 70 prosent mandler kalles for Edelmarzipan).
Men her til lands finnes det ingen standard for når en produsent kan kalle varen sin for marsipan så lenge det finnes mandler i massen.
Les også: Pass vekten i påsken
Produsenten er imidlertid nødt til å oppgi hvor stor andel mandler det er i marsipanen.
- Sjekk merkingen på emballasjen. Sammenlign ulike produkter, og velg det som gir deg mest av de ønskede ingrediensene, råder Anne-Pia Lødemel, seniorrådgiver i Mattilsynet.
En sjekk hos tre store norske marsipanprodusenter viser at mandelinnholdet varierer mellom 37 og 55 prosent.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger