Velg sykehus selv

Står du i sykehuskø og synes det tar for lang tid? Ta saken i egne hender å velg det sykehuset med kortest ventetid.

Publisert
Sist oppdatert

Les også: Snik i sykehuskøenLes også: Dårlig besøk på Fritt sykehusvalg

Er du blandt de som trenger behandling på sykehus, men som opplever å stå i endeløse køer?

Det finnes et alternativ du kan benytte dag av. Det heter Fritt sykehusvalg, og ble innført i 2001

Fritt sykehus valg gir deg muligheten til å velge blandt alle offentlige sykehus og enkelte private som har behandlingsavtale med det offentlige.

Fastlegen din vil henvise deg til et sykehus når dette er nødvendig. Da skal legen også informere deg om muligheten til fritt valg av sykehus. Men det er ikke alltid dette skjer.

Syntes du ventetiden er for lang, kan du altså ta saken i egne hender. Du kan enten gå inn på http://www.sykehusvalg.net eller ringe gratis til fritt sykehusvalg Norge på telefon 800 41 004.

Slik går du frem:1. Gå inn på http://www.sykehusvalg.net2. Klikk på Finn kortest ventetid3. klikk på Velg kroppsområde på høyre side4. Finn diagnosen din i kolonnen midt på siden5. Sorter tabellen ved å trykke på kolonneoverskriftene6. Finn noen aktuelle sykehus basert på kort ventetid og geografisk beliggenhet7. Inne på siden til hvert enkelt sykehus kan du trykke på Kvalitetsindikatorer8. Ta kontakt med det sykehuset du mener passer deg best

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer