Venner gir bedre helse

Helse handler ikke bare om riktig mat og trening. Gode venner er også viktig om du vil ha en sunn sjel i et sunt legeme.

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

En full avtalebok holder deg ikke bare i aktivitet gjennom dagen. En ny undersøkelse beviser at gode sosiale forbindelser også er med på å gi deg en bedre mental og fysisk helse.

Fullstendig helseDet er en amerikansk undersøkelse av over 3.000 voksne mennesker som nå har sett på samenhengen mellom sosiale aktiviteter og helse. Deltakerne i undersøkelsen ble intervjuet om deres fysiske helse, hvilke aktiviteter de var med på, samt deres følelsesmessige og mentale tilstand.

Forskerne som arbeider ved Wake Forest University School of Medicine i USA kategoriserte så deltakerne i flere kategorier ut i fra deres totale helsetilstand. Omtrent 19 prosent ble regnet som "fullstendig sunne" mens en tilsvarende andel falt i den dårligste kategorien "syk".

Helse i kirkenIkke uventet fant forskerne en sammenheng mellom fakorer som mat, røyking eller trening i forhold til helsetilstanden. Men mer overraskende var at sosiale aktiviteter også så ut til å spille en viktig rolle for deltakernes helse.

De som gikk ofte i kirken, deltok i frivillig arbeid eller hadde andre former for medlemskap i en klubb så ut til å ha en bedre fysisk og mental helsetilstand. Tilsvarende hadde mange deltakere gode fysiske vaner men manglet et godt sosialt nettverk, noe som påvirket deres mentale og følesmessige helse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer