Venninner er best mot depresjon

En bestevenninne er godt å ha. Nå viser en undersøkelse at venninnene kan være ditt beste våpen mot depresjon.

Publisert
Sist oppdatert

En av seks nordmenn lider av en form for depresjon. Og verst går det ut over kvinnene.

Tabu temaDe aller fleste av oss opplever av og til at livet er litt tungt og vanskelig. Men om problemene tårner seg opp slik at livsgleden forsvinner kan det være at vi snakker om en klinisk depresjon.

Heldigvis finnes det hjelp for de alle fleste som mister gnisten. Men å snakke med partner eller familie om depresjon eller andre psykiske lidelser er ikke alltid så lett. Ofte vil deprimerte også kvie seg for å fortelle legen sin om problemene fordi "det er jo bare mentalt".

JentepratOg det er her gode venner kommer inn i bildet. En ny amerikansk undersøkelse viser nå at en god venninne kan være kvinnenes beste medisin for å forebygge eller behandle depresjoner.

Undersøkelsen som er gjennomført av firmaet Harris Interactive bygger på intervjuer med 1128 kvinner i alderen mellom 25 og 54 år. Kvinnene ble stilt flere spørsmål om blant annet mental helse og deres forhold til venninner.

Tre av fem kvinner svarte at de ofte snakket med venninnene sine når de følte seg engstelige eller triste. Og like mange mente at de kunne ta opp absolutt alle slags samtaletema med sine beste venninner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer