Venstrehår vrir hjernen

Vokser håret ditt mot venstre? Da er det mye som tyder på at hjernen din fungerer annerledes. Slik tester du deg for venstrehår.

Publisert
Sist oppdatert

Det er tyske forskere som nå er på jakt etter mer kunnskap om venstrehårede. Forskerne ved Bonn Universitet mener nemlig at hår som vokser mot venstre er en indikator for en annerledes oppbygging av venstre og høyre hjernehalvdel.

Vokser du mot venstre?Det du egentlig skal se etter er hvirvelen på bakhodet. Om hvirvelen går i retning med klokken er du en helt annminelig høyrehåret person. Men om håret vokser i retning mot klokken kan du regne deg som en av de sjeldne venstrehårede.

Sammenheng med venstrehendteDe tyske forskerne mener det er en klar tendens til at mennesker med venstrehår også er venstrehendte.

Tidligere forskning har vist at venstrehendte ofte har en annen fordeling av oppgaver mellom venstre og høyre hjernehalvdel. Et eksempel er behandling av språk som hos venstrehendte ofte skjer i høyre hjernehalvdel. Høyrehendte mennesker behandler som regel språk og tale i venstre hjernehalvdel.

Forsker videreOm du er mellom 20 og 40 år gammel med ventrehår vil du være i målgruppen for videre forskning. På Bonn Universitet blir neste skritt å bevise at det finnes en liknende sammenheng mellom venstrehår og språkbehandling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer