Tidligere i høst skrev vi om Annema Langmoen, som ble skuffet da hun fant ut at juleølet hun hadde kjøpt, var av gammel årgang. Ica-butikken som solgte ølet, hadde funnet fram et parti med fjorårets juleøl fra Hansa.
Saken fikk debatten til å rase på DinSide. Enkelte mente det var fantastisk at Ica solgte gammelt juleøl, fordi smaken på ølet blir bedre med tiden.
- Øl skal lagres, det er som vin, jo eldre jo bedre. Etter min mening burde det være krav til minimum 1 års lagring før salg, mente debattanten Lulu.
Årets beste og verste juleøl 2009
- Alkoholfritt juleøl
- Svakøl (butikk)
- Sterkøl (Polet)
Ikke mer enn et år
Og det er ikke tvil om at innholdet i mange av juleølflaskene som finnes i butikk og pol i dag, kommer til å smake bedre etter at julen er over.
- For de fleste her i landet er øl noe du drikker ferskt. Imidlertid er det med øl som med vin: Noe lagrer godt, sier Hylje Mortensen fra ølorganisasjonen Norøl.
Mortensen har sammen med Vidar Johnsen skrevet boken Norsk Øl, som blant annet tar for seg lagring og oppbevaringen av øl.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger