Singles' Day: Verdens største dag for tilbud og salg

– Vent med å shoppe

11. november (11.11) skal bli den nye store salgsdagen. Ekspert råder likevel nordmenn til å la bankkortet få hvile.

SINGLES' DAY: Datoen med fire ettall (11. november) skal bli den nye store salgsdagen. Sammenligningstjenesten Prisjakt råder generelt nordmenn til vente til Black Friday med å dra kortet. Foto: Vegard Grøtt / NTB
SINGLES' DAY: Datoen med fire ettall (11. november) skal bli den nye store salgsdagen. Sammenligningstjenesten Prisjakt råder generelt nordmenn til vente til Black Friday med å dra kortet. Foto: Vegard Grøtt / NTB Vis mer
Publisert

Morsdag, farsdag, julaften, Halloween, påske, Black Friday og Black Week, Green Monday, Valentines Day, også videre, også videre. Handelsstanden har nok av dager til å lokke kjøpelystne nordmenn til å dra kortet.

I dag har du kanskje fått noen eposter - og kanskje til og med tekstmeldinger - fra butikker og nettbutikker som har spesielle tilbud til deg:

Singles' Day (og Singles' Week) skal være den nye store handledagen i Norge, hvor det følgelig skal komme «sykt gode tilbud».

Ifølge sammenlikningstjenesten Prisjakt er Singles' Day faktisk den største salgsdagen i verden - og større enn Black Friday, som har tatt Norge med storm de siste årene.

Albibaba

Opprinnelig er dagen, som navnet delvis tilsier, en kinesisk feiring av den single husstanden. Datoen 11.11 er valgt fordi de fire ett-tallene symboliserer et individ som er alene.

Med den kinesiske netthandleren Alibaba som primus motor skal dette ha blitt verdens største shoppingdag for e-handelen, og i fjor handlet over en halv milliard mennesker bare hos denne ene nettgiganten på denne novemberdagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer