Vent med røykeslutten

Skal du stumpe røyken klokka 12 i natt? Det er en dårlig plan, i følge ekspertene.

Publisert
Sist oppdatert

Nyttårsaften er tiden for nye løfter og blanke ark. Og mange bruker dagen til å forsøke seg på et endelig farvel til sigarettene.

Men denne kvelden er feil tidspunkt for slike løfter. I alle fall om du kjederøyker frem til rakettene går i lufta og bråstopper når klokken slår tolv.

Bedre planlegging- Det er nok en dårlig plan å stumpe røyken klokka 12 på nyttårsaften. All erfaring viser at vellykket røykeslutt henger sammen med god planlegging og oppfølging underveis, sier Kari Huseby som er avdelingsdirektør ved avdeling for tobakk i Sosial- og helsedirektoratet.

Hun ønsker seg at så mange som mulig klarer å stumpe røyken i det nye året. Men da er riktig fremgangsmåte viktig om du ikke vil falle tilbake til sigarettene etter noen dager eller uker.

- Selv om ikke nyttårsaften er riktig dag, vil jeg anbefale januar som en god måned for å stumpe røyken. På denne tiden er det mange andre som også er opptatt av røykeslutt og som du kan slutte sammen med, mener Huseby.

Plaster og telefonStatistikken gir dessverre dårlige odds til de som sønker å stumpe røyken i full diskresjon. For 95 prosent av de som slutter uten hjelp fra andre, vil før eller senere begynne å røyke igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer