BankID

– Vent til du får beskjed

Telia frykter økt bruk kan føre til utfordringer for BankID på mobil.

BANKID PÅ MOBIL: Både Vipps og Telia oppfordrer kundene om å være tålmodige i forbindelse med utsendingen av skattemeldingen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
BANKID PÅ MOBIL: Både Vipps og Telia oppfordrer kundene om å være tålmodige i forbindelse med utsendingen av skattemeldingen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

I dag 18. mars får rundt 200.000 nordmenn skattemeldingen. Teleoperatøren Telia, som de seneste dagene har opplevd kapasitetsutfordringer rundt bruken av BankID på mobil på grunn av økt pågangen i forbindelse med coronaviruset, frykter det blir mer ustabilt nå som «alle» skal inn og sjekke skattemeldingen samtidig.

Selskaper oppfordrer nå kundene til å være tålmodige.

– Vi beklager på det sterkeste at våre kunder har hatt utfordringer med BankID på mobil de siste dagene, og vi har jobbet på spreng sammen med vår leverandør med å øke kapasiteten. Fra 18. mars kommer årets skattemelding og i den forbindelse ber vi om litt tålmodighet selv om vi har tatt grep for at BankID skal kunne tåle trykket. Husk at du alltid kan bruke kodebrikken for å logge inn, sier Pål Rune Kaalen, direktør for privatmarkedet i Telia Norge, i en pressemelding.

I meldingen påpeker Telia at skattemeldingen sendes ut i puljer og at det ikke er alle som mottar den i dag. Derfor oppfordrer de kundene om å vente med å sjekke Skatteetaten før de mottar e-post eller SMS med beskjed om at skattemeldingen er tilgjengelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer