BankID

– Vent til du får beskjed

Telia frykter økt bruk kan føre til utfordringer for BankID på mobil.

BANKID PÅ MOBIL: Både Vipps og Telia oppfordrer kundene om å være tålmodige i forbindelse med utsendingen av skattemeldingen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
BANKID PÅ MOBIL: Både Vipps og Telia oppfordrer kundene om å være tålmodige i forbindelse med utsendingen av skattemeldingen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

I dag 18. mars får rundt 200.000 nordmenn skattemeldingen. Teleoperatøren Telia, som de seneste dagene har opplevd kapasitetsutfordringer rundt bruken av BankID på mobil på grunn av økt pågangen i forbindelse med coronaviruset, frykter det blir mer ustabilt nå som «alle» skal inn og sjekke skattemeldingen samtidig.

Selskaper oppfordrer nå kundene til å være tålmodige.

– Vi beklager på det sterkeste at våre kunder har hatt utfordringer med BankID på mobil de siste dagene, og vi har jobbet på spreng sammen med vår leverandør med å øke kapasiteten. Fra 18. mars kommer årets skattemelding og i den forbindelse ber vi om litt tålmodighet selv om vi har tatt grep for at BankID skal kunne tåle trykket. Husk at du alltid kan bruke kodebrikken for å logge inn, sier Pål Rune Kaalen, direktør for privatmarkedet i Telia Norge, i en pressemelding.

I meldingen påpeker Telia at skattemeldingen sendes ut i puljer og at det ikke er alle som mottar den i dag. Derfor oppfordrer de kundene om å vente med å sjekke Skatteetaten før de mottar e-post eller SMS med beskjed om at skattemeldingen er tilgjengelig.

– Vent derfor med å logge inn inntil du har fått beskjed fra Skatteetaten, så skaper du ikke unødvendig kø i systemet, oppfordrer Telia.

OneCall- og Mycall-kunder er for øvrig ikke blitt berørt av ustabiliteten med BankID på mobil-tjenesten.

Ber brukerne vente

Også Vipps oppfordrer brukerne om å vente med å sjekke skattemeldingen til de får beskjed. Årsaken er at økt pågang på BankID kan føre til problemer for personer som forsøker å logge på tjenester som helsenorge.no, nav.no, legetjenester på nett og apotek, som er viktige under coronasmitten, påpeker selskapet.

– Årets skattemelding blir tilgjengelig i puljer fra og med 18. mars. Det betyr at du ikke vil kunne se skattemeldingen din før du får et klarsignal fra Skatteetaten på e-post eller SMS. skriver Vipps i en pressemelding og legger til:

– Vi har derfor en viktig melding til deg med BankID: hold plassen din i køen og vent til du får beskjed om at skattemeldingen din er klar! Du kan uansett ikke hente skattemeldingen din før du har fått beskjed, og dersom du forsøker å logge på skatten din før den er klar, så skaper du kø og problemer for BankID, Skatteetaten og andre tjenester vi benytter BankID på.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer